Непълнолетен и неправоспособен водач е опитал да осуети полицейска проверка. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Велико Търново.

Вчера около 17,30 ч. в областния град екип на Пътна полиция е предприел проверка на мотоциклет, без поставена регистрационна табела. На водача на мотоциклета е било отправено разпореждане да спре, същият не изпълнил разпореждането и продължил движението си в посока улица Дълга лъка.

Предприето е преследване със включени светлинен и звуков сигнал, при което водачът на мотоциклета е опитал да изпревари отдясно полицейския автомобил, загубил е управление над него и се е ударил в предната част на патрулния автомобил и в предпазна, еластична ограда. Пострадали няма.

Установено е самоличността му – 17-годишен от Велико Търново, а зад него се е возело 18-годишно момче от Дебелец.

В хода на проверката е изяснено, че мотоциклетът имал издадена регистрационна табела, английски образец, която водачът свалил предния ден.

Той е изпробван за употреба на алкохол, пробата е отрицателна.

По случая е започнато досъдебно производство.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.