Отбелязваме 127 години от трагичната смърт на Алеко Константинов. Това съобщиха за Актуално Свищов от пресцентъра на Общината.

В навечерието на 127-годишнината от гибелта на Алеко Константинов, ръководството на община Свищов организира възпоменателен ден, който се състоя едновременно пред паметника на писателя в родния му град Свищов и на гроба му в Централни софийски гробища.

На двете места бяха произнесени възпоменателни слова на признателност пред живота и делото на най-свидния син на Свищов, а цветя в знак на преклонение бяха поднесени от кмета на Свищов Генчо Генчев, председателя на Общински съвет – Свищов Кристиян Кирилов, представители на културни, образователни, обществени организации и граждани.

Паметната церемония в Свищов приключи с поклон и минута мълчание, след словото на директора на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов, който разказа за последните часове от живота на писателя и подчерта приноса му за страната като личност и общественик. Той завърши с думите: „Нека винаги помним Щастливеца! Мъдростта, с която живя и идеалите, които ни остави. Поклон пред паметта му!“.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.