11-годишно момиче е било нападнато от млади мъже в столичния квартал „Витоша”, предаде Нова ТВ. Това твърди майката на детето – Мадлена Гергова. По думите на жената ученичката е разхождала кучето си, когато нападателите я заобикалят, започват да я блъскат и искат да вземат телефона й. Случаят е от 6 април, но до момента реакция от полицията нямало.

„Детето ми се прибра притеснено и ми разказа какво е станало. Сподели, че са я нападнали и е ударена в корема. Единият от нападателите е бил тийнейджър. Веднага подадохме сигнал на 112. Оттам ни казаха да пуснем жалба в полицията, откъдето пък ни уведомиха, че от Детска педагогическа стая ще се свържат с нас. Това обаче все още не се е случило”, разказа в ефира на „Здравей, България” Мадлена Гергова.

След случая жената написала пост във Facebook групата на квартала. Станало ясно, че това не е първото подобно нападение в района.

„Посегателствата зачестиха през последната година. В обществения парк са се населили агресивни личности, които живеят във фургони”, сподели друг жител на квартала.

Местните настояват за повече полицейско присъствие в квартала.

В отговор до NOVA от СДВР заявиха, че при тях сигнал за случая е постъпил на електронната поща на 10 април. Материалът е разпределен към „Криминална полиция“ и в момента се работи по установяване на фактите и обстоятелствата за случилото се.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.