Председателят на Възраждане Свищов – Светослав Тодоров съобщи, че неизвестен извършител е влизал в двора му и е нарязал три от гумите на личния му автомобил, като почти е успял да нареже и четвъртата. Това съобщиха от пресцентъра на партията на Костадин Костадинов.

В резултат на злодеянието, Тодоров търпи имуществени щети и е принуден да закупи нови четири гуми за автомобила си.

Той сигнализира полицията за престъплението и към настоящия момент тече разследване, с цел изясняване на случая и извършителя. Светослав Тодоров е и общински съветник от групата на Възраждане в местния парламент и добре познато лице от политическата организация, което навежда на мисълта, че престъплението е извършено, с цел сплашване и политическа репресия.

От партията припомнят, че вербалната, физическа и политическа агресия към членове, симпатизанти и активисти на Възраждане не е спирала, нито за миг, от основаването на политическата организация. През изминалата кампания за местния вот, имаше редица случаи, много от тях и медийно отразени, свързани с побои над редови членове на организацията и увреждане на тяхното имущество и притежания.

Това е ясен знак от кого се страхува управляващото престъпно статукво и коя е политическата сила, защитаваща гражданския и национален интерес, въпреки че постоянно е поставяна в условия на политически репресии, заплахи и саморазправа.