Живот ли бе – да го опишеш?
Живот ли бе – да го разровиш?
Разровиш ли го – ще мирише
и ще горчи като отрова.
Н.Й. Вапцаров
Ние гражданите често сме наричани електорат, човешка маса, която трябва да бъде поведена в определена посока в изпълнение на цели, често заложени от външни за националният ни интерес кръгове.
Питаме се има ли смисъл да разсъждаваме върху темите за спасяване на отечеството, за мир и финансова стабилност? Опитите да променим нещата започват с положителни очаквания, избор на спасителя и следва падение. Толкова ли не можем да разпознаем фалшивите обещания? Защо да си създаваме главоболия, когато не можем да постигнем реална промяна? Задкулисието отново е написало сценария и парчетата на пицата са разпределени.
Не очаквайте днес политиците да застанат на ваша страна. Те са безидейни, техните интереси са свързани със създаване на лобита и подкрепа на собствения бизнес, а не на гражданите и обществото.
Днес когато Орбан сигнализира, че „миграцията е въпрос на идентичност“, нова култура, за която е важно да се грижиш за новодошлите повече от коренното население за приемане на мигранти е част от „глобален план“ за прехвърляне на нова работническа класа.
„Загрижен съм за появата на нов марксизъм, нова левица и уоук (уоук/woke – „будно“ – движение на крайните либерали, ляво-либерали и троцкисти в САЩ, които се борят за трансджендърни, расови и малцинствени права и привилегии и налагат цензура на несъгласните, б.р.) в Америка“ е изкривяване на идеята за справедливост, солидарност …“
Тези от вас, които са запазили малко любов към родината имат право да чуят и изискат отговорите на въпросите от заявилите да управляват България. А могат ли?
Каква България ще съградят бъдещите ни управници – национална държава или раздробяване и поетапно превземане от чужди интереси?
Македония – нашата любов и болка – ще я продадем ли за дребни жълтици, за да осигурим личните егоистични интереси на шепа хора?
Как ще се съхрани българинът, като национална етническа принадлежност не сме ли изчезващ вид? Има ли начин да се подобри демографският статус в България?
Ще осигурят ли безплатното образование на децата до 16 години, за да има в обществото грамотни хора от всички националности и религиозни общности.
Ще продължават ли да се допускат на нашата територия чужди армии и оръжие?
Можем ли да запазим националния си интерес и отхвърлим всякакво вмешателство във вътрешната политика? Можем ли да извоюваме „Зона на мира“ за България?
Ще продължават ли да се задълбочават социалното разделение на гражданите в техният социален статус или ще предприемат справедливо данъчно облагане с прогресивна ставка?
Ще стабилизират ли българският лев в една работеща икономика? Което ще запази нашата финансова независимост на Централната Банка и икономиката.
Ще се даде ли шанс на Възраждане на духа на българската национална икономика?
Ще успеем ли да възпитаме у децата си любов към родината, националната гордост , отговорност и жертвоготовност за отечеството?
Уважаеми съграждани,
Ако не покажем активна гражданска позиция, чрез активно участие в изборите ще бъдем само публика!
Бюлетината в ръцете ви е средството, което може да промени сценария и да кажете СТИГА! Стига си играхте с нашето търпение! Намерете път да съхраните държавността и стабилността в България!
Ваше е правото да промените сценария на задкулисието и да заявите исканията си за спокоен и сигурен живот в една стабилна държава!
Майка България очаква вашите действия!
Светлана Лакова

Бел. на ред. Авторът е преподавател в Стопанския факултет на ВТУ „Св. вв. Кирил и Методий”

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.