Нашенци от София откри батерия в козунак, стана ясно от публикация в социалната мрежа фейсбук. Моника и Коста Димитрови споделят вчера в социалните мрежи кадри от великденската находка.

От снимките става ясно, че тестеното изделие е било закупено от голяма хранителна верига, а според етикета хората са си купили козунак със стафиди.

Ден по-късно Българската агенция по безопасност на храните и инспекторите от Областна дирекция по безопасност на храните в София са спрели от реализация засегната партида с козунаци във всички обекти на търговската верига, която ги е разпространявала, разказва bTV.

От БАБХ реагираха светкавично и съобщиха, че влизат в цеха, произвел опасния козунак.

Днес експертите от Областна дирекция по безопасност на храните в Монтана са извършили проверка в производствения обект, от който козунаците са доставени в търговската верига в София. Съставени са 2 акта за установяване на административно нарушение, а дейността на производителя е била незабавно спряна, съобщиха от БАБХ.

Изтеглените от реализация количества са насочени за унищожаване.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.