Свищовлия, превъплътил се на героя от филма Маската на Зоро, отмъщава на шофьори, паркиращи на улица Александър Стамболийски, научи Актуално Свищов. Уличката започва от площад Свобода и продължава до блока, където до скоро се намираше офиса на Еконт.

Изваден винтил, спадната гума и завиват капачката – действа нашенецът. Последната жертва на дунавския Зоро е Айхан Ахмедов, фоторепортер на Актуално Свищов.

“Разбирам, че съм спрял пред църквата на Адвентистите от седмия ден. Видимо не застрашавам движението там и не преча на нито един гараж!
– Питането ми е:
Защо трябва да сме толкова лоши?
Виждат, че има ремонт на площад Свобода и всички с бизнес, които си плащаме всеки месец по 15 лева за паркинг няма къде да спираме.
Толкова ли не могат да изтърпят 1 месец, докато трае ремонтът?”, коментира фотографът, който е и наемател на Пансион “Димитър Хадживасилев”.

Вместо коментар:
Разказаната история може да изглежда частен случай, но засяга наболял проблем. В обезлюден Свищов колите са повече от хората. И като се добави, че всеки си спира, където си иска става страшно.

Нека компетентните – община и подопечните на главен инспектор Момчил Златев обходят улиците на града. Улица Трети март в началото й е превърната в паркинг и тротоарите са непроходими за пешеходци! Пред хотела срещу СУ “Димитър Благоев” в обедните часове пешеходците трябва да прелитат, когато местния елит седне да обядва и си напаркира возилата, както му дойде! Патриарха от супермаркета, и още, и още…

Отделен е въпросът кои знаци са удачни, кои не. И кой следи, ако въобще някой следи, паркира ли се на местата за инвалиди, защото явно някой ги мисли за хора втора ръка, без права…
Александър ШАБОВ