БЛАГОПОЛУЧНА РАЗВРЪЗКА ЩЕ ИМА СЛУЧАЯТ С НАБИРАНЕТО НА СРЕДСТВА ОТ ДОБРОВОЛЦИТЕ В ЦЕНТЪР „ПРОМЯНА“ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА ЗА ОЧНА ОПЕРАЦИЯ НА 64-ГОДИШЕН МЪЖ, ПОДСЛОНЕН В ПРИЮТА. За тежката съдба на човека „Борба“ разказа преди два дни. Историята на нуждаещия се от помощ обитател на звеното трогнала българин, живеещ във Великобритания.
„Човекът каза, че е превел цялата сума, необходима за справянето с проблема със зрението на нашия обитател. Очакваме парите да пристигнат в банковата ни сметка“, разказа развълнувано пред „Борба“ управителят на приюта Цветан Цанев.
Той припомни, че операцията на старческа катаракта струва 400 лв., а лещата за имплантиране – 800 лв.
След като получили уверението за преодоляване на проблема чрез помощта на емигранта, хора от екипа на центъра побързали да заведат 64-годишния мъж при офталмолога, който първоначално го прегледал и дал офертата за хирургично лечение.
„Заради отпускарския сезон ще има забавяне и вероятно операцията ще може да се проведе най-рано в средата на август“, уточни Цанев.
Той изказва благодарност от името на работещите в центъра и 64-годишния мъж към човека, който, без да се замисля, подаде ръка на нуждаещия се в този тежък момент.
Галина ГЕОРГИЕВА

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.