Рекордно количество ракия задържаха на летище Варна, предаде БНТ. Митничарите на летище Варна откриха 20 литра наливен алкохол и 1160 кутии цигари в багажа на български гражданин, пътуващ за Лондон. Г.К. е спрян за митническа проверка, когато е предавал чекирания си багаж.
При проверка с рентген там са открити недекларираните над 1000 кутии цигари с български акцизен бандерол и 10 пластмасови бутилки по два литра, пълни с ракия. Недекларираните акцизни стоки са иззети, пътникът е получил акт за административно нарушение и глоба. Това е най-голямото количество алкохол, установено в багаж на пътник на летище Варна през тази година.
Само от началото на август досега иззетите цигари от митническите служители на летището при проверки на пътници по международни линии са 13376 кутии – повече, отколкото са задържани през цялата минала година.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.