Стефан Проданов и народната коалиция с номер 68 канят свищовлии на среща-разговор с големия български писател и дисидент Димитър Бочев и издателя Иван Гранитски в понеделник 23 октомври от 19.30 часа в Камерна зала на Първо българско читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови“. Това съобщиха от предизборния щаб на Местна коалиция ПП-ДБ, СДС, ВМРО-БНД и Ние идваме с номер 68 в интегралната бюлетина за избор на кмет на община Свищов, общински съветници и кметове на кметства.

На срещата ще бъде представена последната книга на Димитър Бочев „Белият слон“, издание на Издателство „Захарий Стоянов”. Книгата е посветена на десетките интелектуалци – жертви на тоталитарната утопия, насилието и бездуховността като Фани и Чавдар Мутафови, Димитър Шишманов, Михаил Арнаудов, Константин Павлов, Иван Радев, Николай Кънчев, Христо Фотев, Георги Мишев, Цветан Стоянов. Сред тези писатели и мислители се откроява образът на Георги Марков, чийто най-проникновен тълкувател е близкият му приятел Димитър Бочев.

Срещата е начало на поредица от културни събития, посветени на Деня на народните будители 1 ноември и пример за приведен в действие приоритет на Народната коалиция за надграден културен календар на общината под надслов „От Свищов за България“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление