Мили хора,
Направете днес нещо добро. Сарми има през цялата година. Фасул също. Нека покрай рецептите и суетата на празника не забравяме какво всъщност празнуваме – Рождество Христово – нашият Господ. Дошъл на земята, за да изкупи нашите грехове, да даде надежда на бедните, на отчаяните, на грешниците. Бог, който е любов и прошка.
Направете нещо добро. Помогнете на някого, дарете, помогнете на някой беден човек достойно да посрещне празника.
И се обичайте. Омразата е навсякъде около нас. Обичайте семейството си, ближните си /в Библията само за ближните се казва да ги обичаме, за враговете буквално не се казва, затова аз си обичам само ближните/.Зарадвайте децата не само с подаръци, а с прекрасни спомени за семейство, което се обича и е заедно на Бъдни вечер.
Простете си, както и Бог прощава на всички нас. Днес е най-семейният празник, когато почитаме святото тайнство на рождението, на семейството, на майката. Да не допускаме сармите да изместват всичко това.
Бог да ви пази и да е светлина в душите ви! Честит празник!
Елена ГУНЧЕВА

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.