18 136 жители са против инвестиционно предложение на „Петрургия“ ЕООД, включващо и инсталация за изгаряне на отпадъци, която планира да направи в района компанията на Румен Гайтански – Вълка, пише вестник „Борба“.
В края на седмицата в РИОСВ бяха представени гражданските подписки против начинанието, планирано в находище „Върбовка“ в община Павликени.
Подписката е събирана от активисти по Закона за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Тя съдържа 7839 подписа на граждани на община Павликени и 678 подписа на граждани на община Сухиндол. Подписки са внесени и от жителите на община Левски (4225 подписа) и община Севлиево (5421 подписа). В момента се обработват подписите, събрани от община Велико Търново.
Подписките трябва да бъдат представени на предстоящия Експертен екологичен съвет към РИОСВ – Велико Търново, и съответно взети предвид като израз на надделяващ обществен интерес против въпросното инвестиционно намерение при издаване на окончателно решение по ОВОС от директора на РИОСВ, коментираха от Инициативния комитет „ЗА Павликени“.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.