Над 1500 лева са приходите от билети на днешния мач на Академик с Локомотив (Горна Оряховица). 360 са продадените билети по три лева на входа на стадиона или 1080 лева. 480 лева са постъпленията от билети продадени чрез системата Eventim. Това съобщи за Актуално Свищов Емил Перушанов, президент на клуба. Той изрази задоволство, че хората се завръщат на трибуните за да подкрепят отбора – по думите му над 500 души заедно с възпитаници на школата са били днес на стадиона.
Общо 1560 лева са днешните приходи, които отиват за развитието на детския футбол в Свищов. От края на август по инициатива на възпитаници на Академик, родители и доброволци стартира кампанията „Един за всички, всички за Академик”.
Първа инициатива е ремонт на съблекалните до игрището „Академика Спорт”. Ремонтът е на своя финал, но са необходими още десетина хиляди.
Емил Перушанов бе категоричен, че това е само първа инициатива за превръщането на Свищов във водеща детска футболна школа в региона. Той изрази увереност, че към инициативите ще се включат и други хора – целта е развитието на ДЮШ и на клуба.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.