Първокурсниците държавна поръчка записани в СА “Димитър Апостолов Ценов” са 494. Това съобщи за Актуално Свищов ректорът на Висшето училище проф. Марияна Божинова. Всички те са редовна форма на обучение, от няколко години задочната форма е платена, уточни проф. Божинова.

В момента продължава кандидат-студентската кампания за платеното обучение – задочно и дистанционно. Предстоят и два приемни изпита – на 26 август и на 16 септември.

Общо записаните в държавна поръчка и платено обучение първокурсници в ОКС Бакалавър за 760.

Стартира и приемът в ОКС Магистър, който ще продължи до края на септември. В момента има над 270 записани в редовна и дистанционна форма. Очакванията са да има минимум 500 магистри.

По този начин Висшето училище в Свищов приема към момента над 1030 първокурсници. Проф. Божинова съобщи, че освен за пореден път Академията реализира приема държавна поръчка, но за първи път за последните кампании бройките са били увеличени с около 60 за СА.

По географски признак кандидати от област София град са преобладаващи в дистанционната форма на обучение, коментира ректорът. Трима пълни отличници, с максимален бал, приема Академията – един възпитаник на Търговската гимназия и две дами от София и Пловдив. Последните две са предпочели задочната форма на обучение. Най-предпочитано обаче е дистанционното дори и с по-високата такса.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.