Над 1000 лева са приходите от билети на днешния мач на Академик с Янтра (Полски Тръмбеш). 180 са продадените билети по три лева на входа на стадиона или 540 лева. Сто билети са продадени чрез системата Eventim като сумата е 510 лева. Това съобщи за Актуално Свищов Емил Перушанов, президент на клуба. Той изрази задоволство, че хората се завръщат на трибуните за да подкрепят отбора – по думите му над триста души заедно с възпитаници на школата са били днес на стадиона.
1050 лева са днешните приходи, които отиват за развитието на детския футбол в Свищов. От края на август по инициатива на възпитаници на Академик, родители и доброволци стартира кампанията „Един за всички, всички за Академик”.
Първа инициатива е ремонт на съблекалните до игрището „Академика Спорт”. Ремонтът върви добре – вече е готова ел и ВиК инсталацията, довършва се работата и по окачения таван. Предстои поставянето на поръчаните стъклопакети и довършителни дейности. Между 12 – 15 хиляди лева, в зависимост дали ще се продължи единствено с доброволчески труд, са необходими за начинанието – с днешните постъпления са събрани над осем хиляди.
Емил Перушанов бе категоричен, че това е само първа инициатива за превръщането на Свищов във водеща детска футболна школа в региона. Той изрази увереност, че към инициативите ще се включат и други хора като целта е развитието на ДЮШ и на клуба.

 

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.