Изправят на подсъдимата скамейка треньор по бойни изкуства от Свищов за извършено убийство, пише вестник „Борба“. Делото е насрочено за 28 март в Окръжен съд и е по обвинителен акт на Окръжната прокуратура. 39-годишният Валентин В. ще отговаря за убийство на едно лице и причиняване на телесни повреди на други трима души.
Кървавата драма се разигра на 12 юли 2020 г. в механа, като с особена жестокост и по хулигански подбуди подсъдимият умишлено умъртвил Владимир Г., на 45 години, и причинил леки телесни повреди на И. Г., М. Г. и О. А.
На 11 юли 2020 г. земеделският производител Владимир Г. заедно с баща си И. Г. и брат си М. Г., съпругите им, О. А. и други работници от семейната им фирма посетили механа в града. Те празнували закриването на жътвената кампания. Докато били в заведението, възникнал конфликт между тяхната компания и група жени, празнуващи рожден ден, които се оплакали на сервитьора, че О. А. ги притеснява.
Във връзка с това пострадалите били предупредени да не безпокоят останалите посетители. Засегнати от забележката, те потърсили обяснение от обвиняемия Валентин В. – син на управителката на заведението, защо сервитьорът ги е предупредил, че могат да ги изгонят от заведението. Конфликтът постепенно ескалирал и спорът между пострадалите и обвиняемия прераснал в сбиване. В резултат на побоя, нанесен от Валентин В., Владимир Г. получил тежки травми и издъхнал.
Убийството потресе жителите на града и ги раздели на два лагера. Едните подкрепяха семейството на жертвата, другите считаха, че Валентин, който е треньор по бойни изкуства, се е намесил, за да защити майка си, в спор с която влязъл Валентин.