Обожавам моето поколение! Ние хванахме и грамофонните плочи и лентите. Превъртахме с химикалката касетките и говорехме по стационарния телефон. Помним и диапозитивите и дискетите.

И въпреки това, днес, наравно с тинейджърите прекрасно усвояваме всички нови технологии. Харесваме и популярната българска музика и знаем текстовете на всички песни и не изпадаме в епилепсия от съвременните ритми. Прекрасно знаем че в този свят повече никога НЯМА да има такива като Майкъл Джексън, Queen и Led Zeppelin, и на никой още не му се отдава да замени изгубените Емил Димитров, Паша Христова и Леа.

Това сме ние, които в детството си гладехме бодливата ученическа униформа с червената връзка, а днес трепетно се грижим да няма прах по обувките ни преди да излезем на вън. Ние никога няма да разберем как може да ти е скучно на улицата. Всеки един от нас може в движение да преброи десетина забавления „без нищо“, десетина игри с топка, няколко забавления с пръчка и консервна кутия. Да не говорим за други дреболии от фунийки до лъкове. Това сме ние, които разговаряме употребявайки цитати от книги и филми, и съчувствено зяпаме към онези, които ни питат „от къде знаеш“.

За нас работеше цяла индустрия от детски филми и най добрите актьори пееха, танцуваха и какво ли не за да растем нормални хора.

Ние все още можем да дружим и не прощаваме предателствата. Още помним, че да обичаш човека – не е нужно да спиш с него!

Ние преживяхме разрухата на нашата страна – НРБ! Оцеляхме през 90-те! Преживяхме световни кризи.

Най накрая разбрахме, че нашите родители правеха за нас всичко, което можеха. Дори и да не правеха нищо!

Ние вече осъзнахме, че думата яко – това не са клубове и дискотеки всяка събота и неделя. Не са градуси в чашата – а здрав цвят на лицето! Здрав сън и близки хора до нас.

Ние сме най закаленото и прогресивно поколение. На нас ни провървя да се родим, много преди да отнемат свободата на децата!

Ние сме свикнали да не слушаме никой и да не чакаме от никого нищо!
Ива НИКОЛАЕВА

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.