Почина легендата на БНТ Анахид Тачева. Една от най-красивите и харизматични дами на телевизията и със сигурност най-известната. Поклонението пред Анахид Тачева ще бъде в сряда, от 14:30 ч в църквата „Свети Седмочисленици“ в София, съобщи БНТ.
Анахид Тачева е родена на 15 октомври 1940 година в София. Печели конкурс на Българската телевизия едва на 22, през 1962 година, и оттогава дълги години е говорителка на Първа програма.
Анахид Тачева става една от най-известните и разпознаваеми говорителки. Толкова е популярна, че митовете за нея са повече от истината. В коридорите на телевизията още се разказват легенди, че е успявала да научи наизуст изключително дълги текстове, за да ги представи на екрана. Тогава, когато е нямало аутокю.
Първият ѝ съпруг е актьорът Коста Цонев. Тя се омъжва за него през 1958 година. После се развеждат и отново се женят. Легендарният водещ Димитър Цонев е техен син.
През 2016 г. Анахид Тачева изключително тежко приема смъртта на сина си. Тя има и две дъщери – Теодора и Анахид от втория ѝ брак с Васил Тачев. Анахид Тачева почина само месец след 82-рия си рожден ден.
Поклон пред паметта ѝ!

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.