Средно училище “Николай Катранов” обяви кампания в подкрепа на отбора по тенис на маса за участие в Световните ученически игри в Бахрейн. Това съобщиха от гимназията.

Участието на световния спортен форум стана възможно след като тенисистите завоюваха финалите на Ученическите игри през 2023 година! С това отборът ни заслужи правото да участва в Световните ученически игри, които ще се проведат от 23 до 31 октомври 2024 година в Бахрейн, Манама.

Това е огромна чест и възможност за нас да представим нашето училище, град Свищов и България в спорта на най-високо ниво. Ще се състезаваме с най-добрите ученици по тенис на маса в света и ще се борим за призовите места и медалите, коментираха от училището.

Финалистите са Светлозар Димитров, Мартин Иванов, Мартин Александров, Иван Бернардов, а техен треньор е Мейджан Шабанова.

За да стане възможно това училището има нужда от подкрепа. Турнирът изисква значителни разходи за регистрация, транспорт, настаняване и храна. Според правилата, участието на отборите в международните ученически състезания се организира и координира от Българската асоциация спорт за учащи, но се финансират изцяло от собствени средства, спонсори и други.

Затова се обръщаме към вас: нашите приятели, родители, учители, бивши ученици, партньори и всички, които обичат тениса на маса и спорта, за да ни подкрепите в набирането на необходимата сума от 20 000 лева. Всяко дарение, колкото и малко да е, ще ни приближи към целта!

Може да направите дарение по един от следните начини:
По банков път на сметката на училището:
IBAN: BG06UNCR70003124478408
BIC: UNCRBGSF
получател: СУ „Николай Катранов“ – град Свищов
основание: „Дарение за отбора по тенис на маса – Бахрейн 2024“
или
на място в училището на касата, за което ще получите удостоверение за дарение.