Исторически музей – Свищов показва уникати, пазения в своя фонд, в изложба посветена на Руско-турската война (1877-1878 г.) и Първото градско управление, видя Акутално Свищов.
Експозицията вече е подредена в изложбената зала на музея. В момента се подготвят анотациите към изложените предмети. Официалното й откриване е на 23 юни (четвъртък) от 17.30 ч.
Посетителите ще могат да видят оръжия на Тома Пантелеев – свищовлия революционер, участник във Втората българска легия 1867/68 година. Част от показаните оръжия са на друг революционер от града – Кирил Алтънов, който е и участник в Българското опълчение по време Освободителната война.
Изложбата показва и разказва за медицинското обслужване по време на войната. Показани са униформи на руски войни и опълченци.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.