Музей, показващ спортната история на Академик, подготвя клуба, научи Актуално Свищов. Идеята се роди преди година, когато на официалната страница на „студентите“ бяха публикувани снимки, показващи значими моменти от над 70-годишната история на Академик.
Първата крачка към реализиране на идеята стана по време на мача Академик – Павликени, Юноши старша възраст. Тогава Захари Георгиев, който връчи оригинални снимки на Академик от 1981г.
Захари е намерил снимките, преглеждайки вещи оставени от неговия баща. И вместо да ги хвърли, свищовлията е решил да дойде на стадиона, където ценните снимки бяха предадени на ръководството на клуба. Снимките са от срещата Академик – Левски 2:2.
Членът на УС на Академик, Емил Перушанов, пое ангажимент да дигитализира снимките и да ги сложи в рамки за бъдните поколения.
Прави впечатление детайлът, с който бащата на Захари е отбелязъл всички играчи, на гърба на снимките – истинско съкровище за Академик и големи благодарности на Захари за самоинициативата.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.