„Продължаваме промяната“ пише проектозакон, в който ще се регламентира паричен бонус за всеки, който издаде случай на данъчна измама. Той е част от мерките за справяне в последствията от инфлацията, а целта е да има по-голяма събираемост в хазната.
Това обясни пред „Нова телевизия“ депутатът от управляващата партия Искрен Митев, пише Дир.бг. Той уточни, че проектозаконът е бил обсъден вчера с работодателите по време на тристранния съвет.
В проектозакона ще залегне условието – който подаде три фалшиви сигнала за неплатени данъци, да бъде финансово санкциониран.
Една от посоките, в която трябва да се мисли, е проектът да не стане елемент на доносничество, призна Искрен Митев и добави, че българските фирми са се изказали „много ласкаво“ и са подкрепили законопроекта.
Едната хипотеза била да се запази анонимността на човека, който подава сигнала, другата е укритите данъци да са над 3000 лв. 10% от установеното ще бъде дадено на подалия сигнал, но в рамките на месец, след като длъжникът се изплати.
„Стремим се да има равенство в българското общество. Това е инструмент, който цели да покачи събираемостта“, каза Искрен Митев.
Още се доуточнявало какво би се приело като доказателство.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.