През нощта ще бъде облачно. Преваляванията, макар и предимно слаби, ще продължат на места в централните и източни райони, като от изток на запад и по по-високите места в източната половина на страната ще преминават в дъжд, пише Дир.бг.
Минималните температури утре сутрин ще са от минус 1 до плюс 4-5, а дневните от 1 до 6, по-високи в източните райони. През деня дъжд, предимно слаб, все още ще има на места в страната, като само над 700-900 метра в крайните западни и северозападни райони дъждът ще се примесва или преминава временно в слаб сняг.
В сряда слаби превалявания от дъжд ще има на места в Южна България. Ще се появи и усили до умерен вятър от изток. Минималните температури ще са от около нула до 5, а дневните от 2 до 7, в крайните източни райони до около 10 градуса.
В четвъртък валежите ще се активизират от запад и югозапад  и на много места ще превалява дъжд, само по високите места на Северозападна България – мокър сняг. Минималните температури ще са от 2 до 6, а дневните – от 5 до 10-11, малко по-ниски по високите полета на запад, където също е възможно дъждът да преминава в мокър сняг.
В петък валежите ще спрат, но облачността ще бъде по-често значителна.
Минималните температури ще останат от 1-2 до 7-8 градуса, а дневните – от 7 до 12, по-ниски на северозапад.
В събота и неделя вероятността за валежи е малка. Облачността по-често ще бъде значителна. Минималните температури ще бъдат най-често от нула до 5 градуса, а дневните от 4 до 9, в неделя на места до около 10 градуса.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.