Ако бъде изградена тръба, която да доставя топлата вода от извора, в района на бившите казарми, на едно от игрищата на Академиата, има място и за външен басейн, използваки се топлата вода. Това коментира пред Актуално Свищов проф. д-р Марияна Божинова, ректор на СА „Димитър Апостолов Ценов”.
Корпус „Юг” и плувния басейн са включени в Плана за интегрирано развитие на община Свищов. Ако дойде топлата вода на едно от игрищата, има място и за външен басейн, като се използва топлата вода, допълни ректорът
„Има нужда града да има нормален, хубав басейн”, категорична е проф. Божинова.
Финансови са причините закрития плувен басейн да не работи. Изключително е скъпа издръжката на съоръжението. Трябва да се вдигне много входа, което автоматично ще го направи непосещаем – коментира защо не работи басейнът. Тя допълни, че не е по силите на Висшето училище да отвори отново съоръжението. Освен това и тръби трябва да се подменят за да може да работи отново.
„Защо да се строи нов басейн – друго е да се сменят едни тръби и да се доведе вода от открития минерален извор, който е на около километър по права линия”, допълни проф. Божинова.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.