На 20 октомври 2023 год. в голямата зала на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“ в Свищов се проведе основното предизборно събитие на народната коалиция ПП-ДБ, СДС, ВМРО-БНД, Ние идваме с кандидат за кмет Стефан Проданов, съобщиха от предизборния щаб.

Пълен видео запис от тричасовото събитие, обявено като концерт „Приятели на Стефан“, е достъпен в YouTube канала на гражданската платформа Площад Алеко: https://youtu.be/DErxgsmIYRo

В изказването си кандидата за общински кмет д-р Стефан Проданов заяви, че „Времената са трудни, но ще успеем“! Многократно прекъсваното с аплодисменти негово изказване завладя със своята целеустременост, почтеност и готовност за служба в името на Свищов.

Силни изказвания пред многобройната аудитория направиха арх. Йордан Терзийски от ПП „Продължаваме промяната“, Станимир Станчев от ПП „СДС“ и адв. Калин Костов от гражданска платформа „Площад Алеко“. Д-р Проданов връчи на народния представител и кандидат за кмет на Велико Търново арх. Йордан Терзийски предизборната платформа от 45 страници, в която са планирани 126 мерки за възстановяване и рестарт на Свищов.

Последователно на сцената на читалището бяха поканени и направиха изказвания кандидатите за общински съветници и кандидатите за кметовете на кметства от народната коалиция. В тях бяха изложени аргументи в подкрепа на гласуването на 29 октомври за пътя по който свищовска община трябва да се раздели с мрачното минало на обезлюдяване и стопански застой. Обединяващият мотив за сформиране на народната коалиция с новия път на развитие на община Свищов, с нова енергия и нова надежда, бе многократно потвърден в залата. Чрез изказвания на демократи-ветерани и партийни старейшини бе ясно очертан процеса на предаване на щафетната палка на нова генерация млади и образовани политици, на които се разчита да решат тежките проблеми пред свищовска община, създадени през последните два мандата управление. Водещите предизборното мероприятие призоваха да се гласува трикратно с номер 68 в интегралната бюлетина – за кмет на община Свищов в лицето на д-р Стефан Проданов, за общински съветници и за кметове на кметства.

Концертната част бе под надслов „Приятели на Стефан“ и включваше богата забавна програма с песни и танци на свищовски и международни таланти. Началото бе на свищовския Детско-юношески танцов ансамбъл „Дунавска младост“ с хореограф Петя Петрова и корепетитор Георги Герчев. След тях на сцената излязоха Српския витешки ред СВИБОР от Белград – магията на балканската музика, които изпълниха акапелно популярни песни от македонския край. Със силния си глас и невероятен талант Йордан Маринов потвърди защо е поканен в първия мъжки хор на балканите „Харамлии“ и е участник в няколко телевизионни формата. Ивана Бълдъркова, като възпитаничка на школата за поп и рок изпълнители клуб „Естрада“ в Свищов предизвика заслужени бурни аплодисменти. Финалът на вълнуващата вечер бе на емблематичната певица Еми Стамболова, която се познава със Стефан от тяхната детска възраст и която силно подкрепи със своите музикални изпълнения неговата кандидатура за кмет на община Свищов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление