Уникално е да тренираш с екипа на националния отбор по футбол на България, девойки до 13 години. Това заявиха пред Актуално Свищов Мария Сандулова и Ирен Георгиева, които се представиха успешно на сбора на националния отбор по футбол до 13 години, който се проведе във Велико Търново.

За пръв път участие взеха и двете основни футболистки на треньора от ДЮШ Академик – Красимир Капитанов от гарнитури Футбол 7 и Футбол 9, Ирен и Мария. Интересно за отбелязване е, че Мария е повикана в набор, две години по-голям от нейния, но въпреки това и двете ни момичета се представиха блестящо и зарадваха треньорите на националния с изявите си.

„От ръководството на Академик сме изключително развълнувани, защото концентрираната и усилена работа през последните няколко години на Краси Капитанов дава резултат, което е най-голямата благодарност за доверието на родителите да си поверят децата, да ги възпитават треньорите от школата на клуба. Не случайно Краси Капитанов бе един от малкото одобрени местни специалисти да продължи развитието си в треньорската професия с изкарването на лиценз С на УЕФА към БФС – обучение, което тече в момента“, заяви Емил Перушанов, председател на УС на ОФК Академик.
И докато от клуба кроят планове как да мотивират повече деца да спортуват Мария, Ирен и Юзджан са флагманите на местната школа и проправят път към националните гарнитури и за други деца от школата доказателство, че таланти има навсякъде и усилената работа, мотивация и желание да се преследват мечтите, неминуемо ще доведе до така желаните резултати. А стратегията, която прилага настоящото ръководство на клуба от 2020 година за развитие на детската школа е правилна и дава видими резултати.

Ирен Георгиева: Уникално и незабравимо преживяване! Гордост и огромно вълнение е да нося екипа на България! Радвам се, че получих повиквателна за лагера и се надявам да съм оправдала очакванията на всички треньори и да имам честта отново да облека този екип! Благодаря!

Мария Сандулова: Преживях уникални моменти по време на сбора! Доволна съм от показаното по време на тренировките, както и от отбелязания от дузпа гол. За мен ще бъде отговорност да продължа да тренирам с националния отбор.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.