Момче с увреден слух след медицинска грешка не се е отчаяло. Неговата история разказа пред Актуално Свищов протойерей Тодор Николаев, от града на Щастливеца, но в момента служи в църквата „Свети Атанасий“ в село Ново Железаре, община Хисаря.

15-годишният Давид загубва говор и слух още на две години. Приет е в болница с бронхопневмония, но след предозиране на лекарство слуховият нерв е увреден, споделя отец Тодор.

Момчето започва малко по-късно училище сравнение с връстниците си. Две години посещава специална детска градина, където усвоява жестомимичния език и азбука. Днес е много добър ученик с влечение към математиката.

От 10-годишен Давид помага на баща си в работата му в храма. Още тогава открива и любовта към рисуването на икони.

Освен това Давид е и спортист. В момента е една от младите надежди на Локомотив Пловдив в отбора по тенис на корт. Мечтата му е да тръгне по пътя на Григор Димитров. Освен тенис тренира и джудо, допълва баща му. А самият Тодор Николаев – Ковача, както го знаят мнозина в града на Щастливеца на младини е бил спортист, актьор в театъра при читалището и много други неща. Но затова през следващите дни на страниците на Актуално Свищов.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.