Утре, 20-ти март, посрещаме астрономическата пролет, но само на хартия, защото ще се задържи много по-студено от обичайното, съобщи БНТ.
През нощта облачността ще намалее, а вятърът ще отслабне. Минималните температури утре ще са между минус 8° и минус 3°, в София около минус 8°.
Максималните слабо ще се повишат, спрямо днес, и ще са между 4° и 9°. Ще преобладава слънчево време, с повече облаци в северните и източните части от страната, но без валежи. Ще продължи да духа слаб, в източните райони – до умерен североизточен вятър.
Предимно слънчево, но и много ветровито, ще бъде утре в планините. Ще духа силен североизточен вятър.
Максималните температури в курортите ще останат без съществена промяна – от минус 9° на Алеко до минус 4-5° в Пампорово и Боровец. Голяма е опасността от лавини извън обработените писти в ски-зоните.
Предимно слънчево ще бъде и над по-голямата част от Балканите. Слаби валежи от дъжд ще има в Гърция и Европейска Турция. Максималните температури ще се повишат, но ще се задържат по-ниски от климатичната норма за периода.
Студено за сезона и с превалявания от дъжд и сняг ще бъде времето в Южна Италия. Значителни валежи от дъжд се очакват на Пиренейския полуостров, както и във Франция и по средиземноморското крайбрежие. В страните от Централна и Източна Европа, както и на Скандинавския полуостров, ще бъде предимно слънчево.
У нас, в понеделник облачността ще се увеличи, а във вторник на места, повече в Южна България и Старопланинската област, ще има слаби валежи от дъжд и сняг. В източната половина от страната ще бъде много ветровито. Още през нощта срещу сряда валежите ще спрат, а през деня и облачността ще се разкъса и ще намалее. В четвъртък ще бъде слънчево и бързо ще се затопля.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.