Нова схема за измама на наивници се вихри в старата столица, пише вестник „Борба“. Мними служители на „ВиК Йовковци” разнасят малки бележки с попълнени на ръка името и адреса на жилището на абонати на дружеството, в които се твърди, че те дължат големи суми за вода. „При неплащане ще предприемем действия за събирането на задължението!”, завършва заплашително хвърчащият „документ”. Тъй като не се упоменават срок и място за издължаване на сумата, предполага се, че парите трябва да бъдат дадени на известителя, за да се приключи случаят бързо и гражданинът да не остане без вода. Или да не бъде разкарван по инстанции.

Това си е класическа измама и хората не трябва да вярват на подобни „вестоносци”, предупреждават от водното дружество.
„Във „ВиК Йовковци” продължава практиката на известяване на длъжниците с натрупани неплатени сметки за вода над 100 лв., но това става с официално писмо, в което ги призоваваме за доброволно плащане. В тях се посочва срок за издължаване, който обикновено е 15 дена от връчване на писмото, и то се извършва или на касите на ВиК, или в другите познати места за плащане на сметки, срещу което абонатът получава касов бон. Наистина, ако няма погасяване първоначално поне на половината сума, може да заведем и дело в съда, но до това се стига в краен случай. Писмата се разнасят от инкасаторите лично на абоната, дори и на тези, които са с водомери с дистанционно отчитане. А и всеки, получил подобна бележка или известие от ВиК, първо трябва да провери дали наистина дължи тази сума, преди да предприеме каквото и да било”, коментира зам.-управителят на „ВиК Йовковци” инж. Росен Трифонов.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.