Отборът на Академик, младша възраст играе с отборите на английските Брадфорд Сити, Бруук Хаус и ирландския Гленторан на турнир на Острова. Това съобщи за Актуално Свищов Емил Перушанов, председател на УС на клуба.

Днес се проведе техническата конференция на международния турнир „Бруук Хаус Колидж Къп“, на която беше изтеглен жребият за разпределението на отборите в групите. Както по-рано писахме, свищовските юноши заминават на Албиона на 24 март, за да вземат участие в двудневния турнир, който ще се проведе на 25 и 26 март. По програма момчетата ще се завърнат в България на 27 март.

В груповата фаза, жребият отреди мачове срещу английският Брадфорд Сити, отборът на домакините и ирландският Гленторан.

В другата група попаднаха отборите на МК Донс, Порт Вейл, Барнзли и хърватският Сесвете.

Играе се всеки срещу всеки, като продължителността на всяка среща в груповата фаза ще е 45 минути. Вторият ден на надпреварата ще предложи срещи на елиминационен принцип и разпределение на местата от първо до осмо.

Турнирът в Англия е със състезателен характер и е характерен с присъствието на множество скаути от елитни отбори, търсещи нови таланти.

Младите “студенти” ще участват за първа година на този турнир, след като през миналата година ръководството на Академик установи партньорски отношения с известната английска футболна академия „Бруук Хаус“. Групата свищовлии ще се състои от двама треньори и 17 футболиста.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.