Тяхното запознанство се се случи във влака. Оттогава те решиха, че железопътната линия трябва да им напомня любовта, разказва Аction-newsbg.eu.
Ето защо двойката реши да си построи къща като използва железопътни вагони.
Задачата не беше проста. В началото трябваше да се купят вагоните, но това е доста скъпо удоволствие, а след това да ги транспортират. Оказало се, че това ще им струва повече от самите вагони. Не беше никак лесно и получаването на разрешително за това откачено строителство. Но какво ли не прави човек заради истинската любов.
Два вагона производство 1974 и 1975 години бяха купени от влюбените, почистени, боядисани и доставени на строителната площадка.
Според проекта, който мъжът обмислял и рисувал в главата си от дълго време, къщата трябвало да прилича на буквата „Н“, двата вагона гледат един към друг от дългата страна и се съединяват в средата от преход, обединяващ вътрешното пространство.
Според плана, една баня, спалня и кабинет трябвало да бъдат разположени в единия вагон, в другия да са кухнята и трапезария, а свързващата ги стая – просторен хол.
Изграждането на къщата глътнало доста пари и младото семейство взело кредит със срок на изплащане 16 години.
Така обаче те получили възможност да реализират мечтата си и завършили строителството доста бързо.
Всичко замислено, въпреки трудностите, те успели да реализират.
Сега двойката е просто щастлива, че може да живее в дом-вагон, който да им напомня за запознанството и медения им месец, по време на който те пътешествали също с влак.
Не е ли всъщност това истинската романтика във всекидневния живот.

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.