На 24 март от 14:15 часа ще се състои премиерата на хумористичната пиеса „Отмъщението на по-марката сестра“, представена от Младежка театрална трупа с художествен ръководител Дария Първанова, при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“, Свищов, под режисурата на художествения ръководител на трупата, научи Актуално Свищов.
Едноименната пиеса се роди в горещото августовско време на 2022 г. Нейният автор, Дария Първанова, съвсем красноречиво описва последиците от нежеланите взаимодействия между онези членове на семейството, които йерархически и не само се водят за наши по-малки и по-големи деца. Пиесата е създадена по истински случки и събития от живота на автора и нейни близки, които не препоръчват на зрителя да използва практически видяното като възможност за реваншизъм. В същото време авторът съветва горещо по-големите сестри и братя да не злоупотребяват с търпението на своите по-малки братчета или сестричета, защото това може да доведе до едни не много приятни за преживяване последици за самите тях. Поради тази причина Дария Първанова препоръчва на зрителя да се съобразява с дозировката и противопоказанията на едни такива принудителни отношения.
Важно е да се отбележи, че и четирите подрастващи актриси Александра Мигова, Гергана Захариева, Далия Начева, Ели Ангелова играят ролите си с огромен ентусиазъм и желание, по видимо незнайни причини, а една от тях, именно Александра Мигова от Украйна, която изпълнява ролята на Десислава, дебютира с тази си роля не само на свищовска, но и на българска сцена.
За публиката смехът е задължителен, а аплодисментите могат да се прилагат в огромни количества. Няма опасност от предозиране.
Приятно и безопасно гледане!

Сн.: архив Актуално Свищов