Млад баща с тежка диагноза извървя половината път към надеждата за оцеляване. За останалата половина обаче парите му свършват и той отново има нужда от нашата помощ.

Иво Димитров страда от „Първичен неходжкинов лимфом на ЦНС, едроклетъчен В тип“, което е заболяване на централната нервна система. Приключила е втората вливка от лечението на младия архитект от Варна, съобщават на Facebook страницата на кампанията за набиране на средства „Да спасим Иво“.

„Половината път вече е зад гърба ни. Имаше огромен страх и притеснение от тази вливка, защото се наложи тя да е много по-интензивна от първата, а едното лекарство беше сменено“, пише в поста.

Иво вече е на крака, а показателите му постепенно влизат в норма. Лекарите са изключително обнадеждени и тази седмица ще започнат да събират клетки за трансплантацията на стволови клетки, която предвиждат след 4-ата последна вливка. Средствата в сметката на Иво са почти изчерпани.

На 18 декември миналата година Иво е приет в УМБАЛ „Сърце и мозък“ в Плевен, където след направено контролно ЯМР на главата е открито ново образувание (по-голямо от първото) и лекарите преценяват, че трябва отново да се направи мозъчна операция, за да се отстрани.

Интервенцията е извършена на 21 декември. След повече от година лутане, безброй изследвания и две мозъчни операции, вече има категорична диагноза – Първичен неходжкинов лимфом на ЦНС, едроклетъчен В тип.

Болестта е рядка, тежка и налага прилагането на силна химиотерапия и локална терапия на окото. Роднините на мъжа вече са се свързали с няколко болници в Турция. Оттам им казват, че трябва да бъде направена химиотерапия, последвана от трансплантация на стволови клетки, като през целия период Иво трябва да е в болнично заведение, където да се следи състоянието му, без възможност да излиза. За това лечение са необходими около 250 000 лв., с които близките му не разполагат.

Всеки, който има възможност и желание да помогне, може да го направи по един от следните начини:
Банка: ДСК
IBAN: BG77STSA93000010413012
BIC: STSABGSF
Основание: Дарение за лечение
Получател: Иво Събчев Димитров
Или на сайта на Фондация „Павел Андреев“ ТУК>>

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.