Руският посланик в България Елеонора Митрофанова с първи коментар по повод разгорелия се скандал да бъде ли поканена на откриването на 48-то Народно събрание и в крайна сметка взетото под давлението на ЕС решение тя да не присъства на него.
Агенция ТАСС публикува в своя Телеграм-канал интервю с Митрофанова по темата:
„Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова пожела на депутатите от 48-ото Народно събрание успех във всички области на работата им.
Дипломатът коментира и споровете на български политици за поканата й за първата среща:
„Имаше обща резолюция на Европейския парламент с препоръка руските посланици да се изолират максимално от официални политически контакти. Но това е препоръка и затова всяка страна има право да вземе самостоятелно решение по тези въпроси. България, от моя гледна точка, надхвърли плана, като повдигна темата в пресата да се покани ли Митрофанов за първото заседание на парламента или не – цяла история, която много напомня на водевил“, каза тя“.

Дир.бг

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.