Тя улицата за мнозина е ясна – „33 Свищовски полк“ или II- 52, на който както му хареса! Оживлението започна още на 13 ноември и продължи в мъглата – до тъмно. В предвид изборите на следващия ден, го приех като пушилка в мъглата. Изкърпиха и асфалтираха до десетки метри на пресечни улички. Свързах го с изборите и не се задълбочих. Но работата по основното платно продължи поне до вчера. Запълниха зеещите от дълго време кратери с асфалтови кръпки, които заприличаха на разкрасени младежки дънки!?
Тук няма място за хвалене на общината или АПИ, тъй като не ми е ясен титуляря на сметката, защото това е тяхно рутинно задължение. В крайна сметка затова получават нелоши заплати. Ако не вършеха и това, тогава за какво са ни?
В главата ми се блъскат тъжни мисли провокирани от гледката, защото качеството на изпълнението е противоречиво. Засега запълниха дупките вместо с вода – с асфалт. Какъв и за колко време ще бъде ефектът ни остава само да гадаем. Вече няма дупки, но има и се увеличават цели езерца пълнещи се с дъждовна вода. Движението на пешеходци по тротоарите в дъждовни дни, по обясними причини, е забранено. Добре, че сме сух регион! Та мисля си – хубава техника, малко ръчен труд, но не може да се разчита само на умението и коректността на работниците!? Нужно е още нещо? Тази дейност струва много пари, които ги плащаме ние гражданите, сега и догодина отново! Има много работа за „Пътни строежи“ и още повече главоболия за всички нас. На този фон, и не само, си личи, колко е болно нашето общество, изостанало, неуредено – без критерии!? Явно познатата практика от горе на долу не е ефективна! Сега променихме високото ниво с млади, напористи и вероятно можещи хора. Мисля си, ако се опитаме да подобрим и най- ниското ниво- с подробностите и „дреболиите“, дали няма да ускорим темпа на движение- напред и нагоре!? Подходът от двете посоки едновременно би скъсил времето за повишение на средното ниво, което е полезно за всички.
Очевидно е, че дядо Коледа няма да ни поднесе такъв подарък, но дано се случи в близките години със смяната на лицата, методите и критериите!
Вилдирас ЕНЧЕВ

 

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.