Министърът на младежта и спорта Весела Лечева участва в откриването на обновената сграда на спортна база „Академик“ в Свищов, която беше финансирана от Министерството на младежта и спорта. Домакин на събитието беше кметът на града Генчо Генчев.
На днешния празник 1 юни тя се обърна и към участниците във футболния турнир с 12 клуба и пожела на младите спортисти здраве, упорство в тренировките и образованието и кураж да преследват мечтите си. „Много се радвам, че съм с вас в Деня на детето. Щастлива съм, че заедно с вашия кмет, който е изключително активен, успяхме да открием реновираната база. Общинското ръководство успя да се справи бързо с осъществяването на проекта, така че вече имате това прекрасно съоръжение. Видя се, че когато местната и изпълнителната власт работят в синхрон, резултатите са налице“, каза министър Весела Лечева.
Министерството на младежта и спорта осигури 450 хил. лева за първи етап от модернизацията на спортна база „Академик Свищов“. С финансирането беше извършена „Модернизация и въвеждане на енергийна ефективност на административно-спортната сграда“. След приключването на първи етап предстои да се извърши реконструкция и модернизация на терена на футболното игрище, трибуните и инфраструктурата на самия стадион.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.