Весела Лечева, служебен министър на младежта и спорта идва в Свищов за откриването на ремонтираната спортно-административна сграда на стадион „Академик“. Това съобщи за Актуално Свищов кметът Генчев.

Официалното откриване на обекта е на 1 юни. Очаква се церемонията по откриването да бъде в обедните часове. По-рано същия ден стартира традиционния Турнир за „Купата на кмета“.

Актуално Свищов припомня: Министерството на младежта и спорта осигури 450 хил. лева за първия етап от модернизацията на спортна база „Академик Свищов“. На 14 декември община Свищов подписа договор за финансиране с Министерството на младежта и спорта за реконструкция и модернизиране на спортна база „Академик Свищов“.
Ремонтните дейности стартираха на 6 февруари.
Средствата в размер на близо 450 хиляди лева са предоставени за реализиране на първи етап от дейностите по проект за основен ремонт, реконструкция на трибуни и благоустрояване на стадион „Академик“. С финансирането ще бъде извършена „Модернизация и въвеждане на енергийна ефективност на административно-спортната сграда“. След приключването на първи етап, предстои да се извърши реконструкция и модернизация на терена на футболното игрище, трибуните и инфраструктурата на самия стадион.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.