Метеорит се взриви в атмосферата и падна в Румъния, съобщи Meteo Balkans към 22 ч. във вторник.

„До момента разполагаме с информация, че става дума за паднал метеорит, който е бил забелязан почти от всички градове в България. Хората съобщават за ярка светлина в небето, превръщаща нощта в ден, която завършила с жесток тътен. Къде точно е паднал метеоритът все още не знаем“, твърдят от там, уточни БНР.

Първоначалните съмнения за паднал метеорит бяха потвърдени от Националния център по метеорология и хидрология, както и от МВР.

„Към 22:00 часа в района на Видин се е чул взрив. Екипи на областната дирекция на МВР са направили оглед на района. Няма данни за пострадали хора и нанесени материални щети. Проверката продължава“, съобщиха от вътрешното министерство.

В социалната мрежа съобщения, че са видели космическото тяло има от Врачанско, Монтанско, Софийско, както и в небето над Бургас, Пловдив и други градове.

Очевидци описват видяното като ярка светлина, „превръщаща нощта в ден“, която завършила с тътен.

По данни на румънските власти става дума за метеорит, който се е взривил в атмосферата и е паднал на тяхна територия.

Метеоритите са тела, които падат върху земята от междупланетното пространство, разясняват астрономи пред „Аджерпрес“. При падане на такова тяло се наблюдава интензивно светещ движещ се обект с видимо по-големи размери.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.