23-ГОДИШЕН МЪЖ ОЦЕЛЯ СЛЕД ТЕЖКО НАТРАВЯНЕ с лекарства благодарение на усилията на медици от МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Пациентът преминал животоспасяващо лечение в продължение на два месеца, а преди броени дни бе успешно изписан от клиниката. Неговото възстановяване ще продължи в домашни условия, но вече няма риск за живота му.
Нищо не предвещавало, че младежът ще посегне на живота си. Бил второкурсник във ВТУ, работел в голям търговски център в старата столица и не споделял за проблеми с близките си. На 10 юни обаче изненадващо не се явил на смяна на работното си място и не отговарял на обажданията на своите колеги. От магазина съобщили в полицията за изчезването на служителя и униформени го намират в безпомощно състояние в квартирата му.
Транспортиран е в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, където го приели в кома. Установили, че е изпил смъртоносна доза лекарства.
Настанен е в Отделението по реанимация, където започва денонощна битка за живота му. Наложило се да му направят трахеотомия, за да диша, и множество други манипулации, за да го стабилизират. По време на двумесечния престой в звеното е отслабнал с 20 килограма.
23-годишният мъж живее втори живот и отново се учи да се храни сам, да ходи и всичко останало. Ще посещава рехабилитатор и ще приема медикаменти, за да се възстанови напълно.
Известно време след опита за самоубийство станала ясна и причината за това. Посегнал на живота си, защото проиграл на хазарт цялата си заплата.
Галина ГЕОРГИЕВА
Вестник „Борба“

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.