МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ привлече на работа двама нови специалисти във Вътрешно отделение. Това съобщи за Актуално Свищов Илиян Венков, управител на здравното заведение.

Първа работна седмица край Дунав започна за д-р Маргарита Тасева. Медикът е втори специалист пулмолог в лечебницата. Второто попълнение в отделението е д-р Гирай Гювен, който е гастроентеролог. И двамата са назначени с основни трудови договори.

Друга новина от МБАЛ – Свищов е, че съвсем скоро в Отделението по образна диагностика започва извършване на скенер с контрастно вещество.

Здравното заведение в момента води разговори за привличане и на двама нови анестезиолози. По този начин в МБАЛ – Свищов заработва и Отделение по анестезиология.

По този начин се изпълняват изискванията на Националния рамков договор и болницата получава вторo ниво на компетентност.

Актуално Свищов припомня, че втора поредна година болницата завърши годината на печалба. По този начин е единственото общинско дружество, което не генерира загуби от дейността си.