МБАЛ “Димитър Павлович” получи четвърто дарение от холандска фондация, съобщиха от здравното заведение.

В продължение на инициираното през 2022 г. партньорство МБАЛ “Д-р Димитър Павлович” получи четвърто поред дарение от холандската фондация „Stichting Sociaal /Medische Hulpverlening aan Oost-Europa“.

Представителите на фондацията – Джеф Акерманс и Фред Рингс откликнаха на нуждите на лечебното заведение, споделени от управителя на болницата Илиян Венков на проведената на 17 септември 2023 г. съвместна среща.

Отделението по хемодиализно лечение получи четири апарата за хемодиализно лечение, като първият вече се използва от пациентите на отделението. МБАЛ – Свищов получи и медицински шкафчета, с които ще бъдат обзаведени болнични стаи в отделенията на здравното заведение.

В резултат от провежданите срещи на Джеф Акерманс и Фред Рингс и споделените от Илиян Венков проблеми и предизвикателства пред здравеопазването в България, и по-конкретно пред единственото многопрофилно лечебно заведение на територията на община Свищов, представителите на холандската фондация с желание и готовност продължават да подкрепят МБАЛ – Свищов по отношение на необходимото болнично обзавеждане и оборудване.

Актуално Свищов припомня, че от началото на 2024 година МБАЛ – Свищов започна да поддържа своя страница в социалната мрежа фейсбук, където публикува актуална информация и новини от здравното заведение.