Мъж бе глобен за хулиганство, предаде БНР. Провинението е, че влезе в поделението на Енерго Про – Силистра да опече сандвичи за децата си, защото в дома им няма ток 24 часа.

На силистренец му бе съставен акт по Наредба 1 на община Силистра от служители на полицията за хулиганска проява, защото днес изрази протеста си срещу електроразпределителното дружество като влезе в сградата на „Енерго Про“ с парти грил и консумативи за сандвичи.

Желанието му е било да приготви закуска за себе си и за семейството си.

Мъжът е жител на силистренското село Калипетрово, където в последните 24 часа бяха без ток заради усложнената зимна обстановка.

Проявата му днес бе представена като форма на граждански протест.

Видеоклип е разпространен в социалната мрежа и на него се вижда как той влиза в офиса на електродружеството с хляб, дъска за рязане, нож, парти грил и други хранителни продукти, за да направи сандвичи за двете си малки деца.

Неуспешен е бил опитът на охраната да го спре.

Актът е за дребно хулиганство, тъй като всъщност мъжът не употребява насилие, не е нанесъл и материални щети.

Час по-късно е пуснат токът и на неговата улица в Калипетрово.

Седем селища от община Свищов остават без ток повече от денонощие след падналия сняг.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.