Мъж с увреждания става Дядо Коледа, за да подкрепи пострадалите от наводненията в Карловско, пише вестник „Борба“.
37-ГОДИШНИЯТ ГЕОРГИ СИМЕОНОВ ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ЩЕ ВЛЕЗЕ В РОЛЯТА НА ДЯДО КОЛЕДА, ЗА ДА СЪБЕРЕ ПАРИ ЗА ХОРАТА, чиито домове бяха унищожени при наводнение в Карловско през септември. Доброволецът страда от детска церебрална парализа, но това не му пречи да инициира и провежда милосърдната си инициатива, с която всички в родния му град го свързват. Той ще влезе в образа на белобрадия старец за десета поредна година и вече приема заявки за участия. Уверява, че ще направи всичко по силите си, за да бъде гвоздеят в програмата на различни събития – рождени дни, банкети, фирмени събития, детски тържества и т.н.
За първа година, освен че ще се дегизира с червено-белия костюм, ще предлага и благотворителни календари. Събраната от тях сума ще бъде предоставена за същата кауза.
„Искам да помогна на хората да се върнат към нормален живот. Трябва да сме съпричастни с трагедията на нашите сънародници, а имам усещането, че всички вече забравиха каква беда ги сполетя хората от Карловско“, казва Георги.
Който желае да го ангажира, следва да се свърже с него на телефон 098 831 8904. Сподели, че ще бъде на разположение през последния месец от годината с изключение на дните 29, 30 и 31 декември.
Симеонов изказва благодарност на своя работодател, който го насърчил да продължи с благотворителната кампания и проявил разбиране за евентуалните му отсъствия в рамките на работния ден. 37-годишният мъж се труди като общ работник и е с 55 процента инвалидност.
По време на инициативата таксиметрова фирма от Горна Оряховица ще се погрижи за безплатното пътуване на Георги до заявените адреси.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.