Мъж от павликенското село Горна Липница наряза гумите на служебни автомобили на полицията и НАП. 40-годишният извършител е привлечен към наказателна отговорност от прокуратурата в Добрич, пише вестник „Борба”.
Злодеянието е извършено в нощта срещу 17 юли, по време на специализирана операция с участието на служители от ОДМВР – Добрич, ТД НАП – Добрич и ИТ в града. Докато екипите правели инспекция в нощно заведение, 40-годишният мъж се промъкнал до служебните автомобили на проверяващите и срязал гумите на два от тях. Той бил хванат от полицейски служител, който забелязал движението около возилата. К.К. бил задържан веднага.
Мъжът признал, че има проблеми с НАП и това го накарало да увреди собствеността им.
Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Добрич. С постановление на наблюдаващия случая прокурор, К.К. е задържан за срок до 72 часа. Държавното обвинение ще иска от съда да постанови постоянен арест за обвиняемия.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.