Служители на полицейското управление във Велико Търново установиха участник в схема за телефонни измами. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Велико Търново.

Вчера следобед съдействие в полицията е потърсил жител на село Самоводене. Той разказал, че същия ден получил обаждане на стационарен телефон от непознат, който се представил за лекар и му поискал пари за лечение на негова близка.

След това на мобилния му телефон се обадил друг мъж, представил се за полицай и поискал пари. Той обяснил на потърпевшия, че по този начин ще съдейства за задържане на телефонни измамници.

Потърпевшият събрал сумата от 2000 лева и според указанията я оставил на улицата пред дома си. След като получил повторно обаждане на мобилния си телефон се усъмнил, че нещо не е наред и подал сигнал в полицията.

От проведените незабавни действия по разследването е установен мъжът прибрал поисканата сума – 27-годишен от село Ресен, известен на полицията и осъждан.

Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР. Част от инкриминираната сума е възстановена. Работата по образуваното досъдебно производство продължава.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.