От няколко дни се извършва маркировка на дървета в различни части на Свищов. В тази връзка читатели на Актуално Свищов коментираха, че предстои изсичането им.

Защо ще секат младо орехче на улица Градево – попита читател. Дръвчето е съвсем малко и децата си играят край него, особено сега в лятната жега…

Да, дървета се маркират в различни части на града. Това заяви пред Новините от града на Щастливеца – такива, каквито са кметът Генчо Генчев. Той бе категоричен, поставянето на маркер не означава, че ще бъдат изсечени.

Общината и специалисти по горския фонд изготвят ландшафтна карта на Свищов. Подобна няма, а е необходима – именно в тази връзка се описва всяко едно дърво.

През годините е извършвано залесяване без всякакво планиране на различните видове, коментира още градоначалникът. По думите му има случаи, когато са залесявани дървесни видове, които пречат един на друг.

Актуално Свищов припомня, че в началото на месеца от Общината представиха цялостната концепция на проект „Зелена инфраструктура – квартал „Дунав“.