Достойно се представиха децата на Академик родени 2012, 2013 и 2014 година на проведения във Велико Търново турнир „Децата и футбола“, пише сайтът Академик.бг.
Свищовските млади таланти се класираха на 4-то място след като в мача за бронзовите медали отстъпиха след изпълнение на дузпи от отбора на „Лато“ (Алеково).
Преди това в груповата фаза децата постигнаха победа над Янтра (Полски Тръмбеш) и отстъпиха пред възпитаниците на Етър (Велико Търново). Това отреди второ място за отбора в групата и мач за трето – четвърто място.
По стечение на обстоятелствата противник в този двубой бе отборът на Лато, а рулетката на дузпите реши изхода от този мач в полза на противника, след нулево равенство в редовното време.
Въпреки загубата на малкия финал, всички приятели на Академик могат да бъдат горди от представянето на малчуганите, тъй като в отбора преобладаваха деца родени 2013 и 2014, които се изправиха срещу година по-възрастните си опоненти във всички отбори и демонстрираха огромно футболно израстване и самочувствие във формат Футбол 9 – формация, в която повечето не са играли до момента.
Повод за гордост бе представянето на „нашето“ момиче Мария Сандулова, която бе над всички с изявите си и заслужено бе удостоена с приза за най-добър играч на проведения турнир и взе приза в индивидуалните награди.
Подготовката на отборите продължава за турнира за „Купата на Община Свищов“, който ще събере стотици млади футболисти от региона навръх празника на детето – 1 юни.


 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.