С пет победи от пет мача Севлиево Лейдис е новия шампион на България, съобщиха от клуба. Ценни голове за титлата има възпитаничката на ДЮШ Академик Мария Сандулова, която бе точна десет пъти в петте срещи.

Севлиево Лейдис стана републикански шампион за девойки до 11 години след като успя да победи два пъти отбора на НСА- София, ЛП-суперспорт- София, Варна и Дунав-Русе.
Първите републикански шампионки от подбалканския град не допуснаха нито една загуба на Републиканския турнир за девойки до 11 години. Момичетата започнаха своята история с победа още в първия си мач срещу НСА- София, като детелинките се наложиха с 2:0, като и двата гола бяха дело на Мария Сандулова. На следващия ден Севлиево Лейдис победи и втория софийски отбор в групата този на ЛП-суперспорт. В тази среща момичета се наложиха с 2:1, головете бяха дело на Рая Ангелова и Мария Сандулова. В следобедния двубой Севлиево Лейдис разгроми и Варна с 4:1 и напълно заслужено си осигури първото място в групата. С голове се отчетоха отново Ангелова и Сандулова.

В полуфиналните мачове днес Севлиево Лейдис се изправи срещу познатия си съперник Дунав-Русе и успя да се наложи с класическото 3:0. Резултата откри Даниела Георгиева, а Сандулова добави още два на сметката си.

Севлиево Лейдис победи за втори път съперничките си от НСА София в изключително интересен мач завършил в редовното време 2:2 и преминал към изпълнение на дузпи. В редовното време Рая Ангелова отбеляза изключителен гол, а Биляна Хесапчиева удвои за 2:1. В изтеклото редовно време НСА стигнаха до изравнителен гол. При дузпите Севлиево Лейдис показаха по-добра концентрация и по-добра техника при изпълнението им и успяха да победят с 4:2. като Рая Ангелова застана смело на вратата и успя да спаси дузпа на софиянките. Точни от бялата точка бяха още Рая Тодорова, Даниела Георгиева, Мария Сандулова и Рая Ангелова.

Принос за победата на момичетата има и друга възпитаничка на Академик – Мирослава Ченкова. Третият свищовлия в отбора на Севлиево – Ирен Георгиева не участва заради навършени 12 години.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.