Марио Маринов, ученик в 12 клас на СУ „Димитър Благоев” и възпитаник на Севдан Златанов се класира за Световното първенство по самбо. Това съобщиха за Актуално Свищов от гимназията.
В Нови сад, Сърбия на Европейското първенство по самбо, в което Марио Маринов – се класира на 5-то място, както вече съобщихме. Състезанието беше за кадети до 18-годишна възраст в категория до 79 кг. В него взеха участие борци от 29 държави.
Марио участва в 3 битки, като в първата претърпя поражение от руснак, втората победи убедително испанец, а в сблъсъка с молдовец беше ощетен от съдията, което го раздели от медал. Като национален шампион Марио пътува и се състезава с Българската федерация по самбо. За отличното му представяне в спортния календар през цялата година и на Европейското, той успява да се класира за Световното първенство по самбо, което ще се проведе на 15 октомври в Армения.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.