В столицата на Армения се проведе Световно първенство по самбо за юноши, девойки и младежи до 16,18, и 22 години. В него взеха участие 25 държави и 500 състезатели в различните възрасти и категории. България бе представена от 9 състезатели и спечели 4 бронзови медала. От Свищов участие взе Марио Маринов – 79 кг., съобщиха от СУ „Димитър Благоев”. Свищовлията, възпитаник на Севдан Златанов спечели мястото си в националния отбор с класирането си на пето място на Европейското първенство по самбо за юноши до 18 г. Марио се завърна от Световното първенство класирайки се на девето място, като пътят му към медала бе пресечен от състезател на Казахстан. Срещата беше напълно равностойна, а загубата му бе с разлика от две точки.
Ръководство на СК „Джудоспорт“ – Свищов определи изминалата спортна година на Марио, като много успешна – първи в България по самбо, пети в Европа и девети в Света!
Предстоят нови състезания и нови успехи.

 

 

Актуално Свищов е готов да публикува Вашите мнения и сигнали. Изпращайте материалите си на info@actualnosvishtov.com. Актуално Свищов се поддържа правно от адвокатска кантора "Кръстев". Адвокатска кантора "Кръстев" предоставя безплатна правна помощ на пострадали от домашно и полицейско насилие.